اختلال حسی در کودکان

  1. خانه
  2. مقالات آموزشی
  3. اختلال حسی در کودکان
اختلال حسی در کودکان

اختلال حسی در کودکان

به نظر می رسد تعداد کودکانی که با اختلالات حسی تشخیص داده می شوند، افزایش زیادی داشته است. یکی از دلایل ممکن است این باشد که کودکان مبتلا به مشکلات حسی در واقع تشخیص های دیگری مانند ADHD، اضطراب، PTSD ناشی از سوء استفاده و اوتیسم دارند. گاهی اوقات، برخی از بچه ها ممکن است فقط به برخی چیزها حساس باشند، اما به برخی دیگر حساس نباشند و در واقع معیارهای کامل را برآورده نکنند. 

اختلال حسی در کودکان (اختلالات پردازش حسی) اساساً زمانی است که کودکان به صداها، بافت‌ها یا سایر محرک‌ها تا حدی حساس هستند که فراتر از رفتار عادی دوران کودکی است و باعث اختلال در زندگی کودک و همچنین در زندگی خانواده می‌شود.

هر یک از حواس پنج گانه، چشایی، لامسه، بویایی، بینایی و صدا می تواند تحت تأثیر قرار گیرد.

اغلب کودکانی که دارای مشکلات حسی هستند، مهارت های حرکتی ظریف ضعیفی دارند یا با نشانه ها و تعاملات اجتماعی مشکل دارند. آنها در تنظیم احساسات خود مشکل دارند.

یک مطالعه نشان می دهد که اختلالات پردازش حسی 5 تا 15 درصد از کودکان در سن مدرسه را تحت تاثیر قرار می دهد. مطالعه دیگری نشان داد که ممکن است یک علت بیولوژیکی با ناهنجاری‌هایی در ماده سفید مغز کودک وجود داشته باشد که می‌تواند مسائل حسی را توضیح دهد.

اختلال حسی در کودکان

برخی از کودکان نسبت به چیزها بیش از حد حساس هستند و ممکن است فکر کنند همه چیز خیلی بلند یا خیلی روشن است. آنها کودکانی هستند که اغلب گوش های خود را می پوشانند یا آستانه درد پایینی دارند یا در خوردن بافت های خاص بسیار حساس هستند. این کودکان برای تمرکز و کنترل احساسات خود مشکل دارند و دوست ندارند آنها را لمس کنند.

کودکان دیگر کم‌ حساس هستند و میل به ورودی دارند و سعی می‌کنند ورودی حسی بیشتری دریافت کنند. آنها به احتمال زیاد آستانه درد بالایی دارند، چیزهایی را در دهان خود قرار می دهند، خیلی محکم در آغوش می گیرند، به فضای شخصی دیگران حمله می کنند، یا تکان می خورند و تکان می دهند.

یک مسئله بزرگ این است که هنوز چیزهای زیادی در مورد اختلالات پردازش حسی وجود دارد. بسیاری از مشکلات مغزی دیگر وجود دارد که می تواند با علائم مشابه ظاهر شود، بنابراین برای تشخیص رسمی نیاز به یک متخصص رشد یا رفتار یا حتی یک روانشناس عصبی است.

کاردرمانی

درمان اصلی اختلالات پردازش حسی، کاردرمانی است. کاردرمانگران می توانند به کودکان و والدین کمک کنند تا راه هایی برای مدیریت نیازهای حسی خود بیاموزند.

اگر نگران این هستید که کودک شما ممکن است مشکل حسی داشته باشد، لطفاً با متخصصان ما در مرکز خانه توانبخشی در جردن تماس بگیرید تا بتوانید از اقدامات درمانی و توانبخشی با بالاترین کیفیت بهره مند شوید.

کلمات مرتبط :

اختلال حسی در کودکان – درمان اختلال پردازش حسی – کاردرمانی یکپارچگی حسی – کاردرمانی حسی – کاردرمانی ذهنی در جردن – کاردرمانی کودکان در جردن