تاخیر در نشستن کودکان

  1. خانه
  2. مقالات آموزشی
  3. تاخیر در نشستن کودکان
تاخیر در نشستن کودکان

تاخیر در نشستن کودکان یکی از نگرانی های مهم والدینی است که نوزادی در منزل دارند و مراحل رشد حرکتی و ذهنی کودکشان برایشان بسیار مهم است.

نشستن یکی از مراحل مهم در رشد حرکتی نوزادان است که اغلب در حدود ۵، ۶ ماهگی دیده می شود ، اگرچه در برخی نوزادان زودتر و در برخی حتی تا ۹ ماهگی طول می کشد، اگرچه در اغلب نوزادان کمی تاخیر در طبیعی است در برخی دیگر ممکن است مشکل مهمی منجر به بروز تاخیر نشستن شود.

البته والدین باید این نکته مهم را در نظر بگیرند که کودکان با سرعت های متفاوتی رشد می کنند و کمی تاخیر در رسیدن به نقاط عطف رشد حرکتی لزوما نشان دهنده وجود مشکل خاصی نیست و اغلب کودکان می توانند در زمان مناسب خود مراحل رشد جسمی و حرکتی را طی کنند.

فرایند نشستن در نوزاد با کشش عضلات همسترینگ و اطراف ران همراه است و به تقویت و ایجاد هماهنگی در عضلات کمر، شکم و ران کمک زیادی می کند و پایه ای است برای دیگر مراحل رشد حرکتی همچون خزیدن و راه رفتن.

در صورتی که در ارتباط با مراحل رشد حرکتی کودک خود هرگونه نگرانی دارید می توانید با متخصصان ما در مرکز خانه توانبخشی مشورت کنید. متخصصان کاردرمانی کودکان در زمینه تکامل جسمی و ذهنی کودکان دارای تخصص هستند.

دلایل تاخیر در نشستن کودکان

مشکلاتی مانند فلج مغزی ، فلج اطفال ، اس ام ای و … مشکلات این چنینی سبب بروز ضعف شدید حرکتی و ناتوانی در طی مراحل رشد حرکتی در زمان مناسب می شود.

بیماری های مادرزادی مثل دیستروفی عضلانی که با ضعف و تحلیل پیشرونده عضلات همراه هستند می توانند منجر به بروز اختلال در مراحل رشد جسمی ـ حرکتی در کودکان شوند.

اختلالات ذهنی مانند اتیسم و سندرم داون نیز در برخی کودکان مبتلا به بروز ضعف حرکتی نیز همراه هستند.

ضعف و آتروفی عضلات در اثر بیماری هایی مانند میوپاتی سبب ضعف و شل شدن عضلات نوزادان و در نتیجه بروز ناتوانی های جرکتی در آن ها می شود.

نوزادان نارس که هنوز بدرستی مراحل رشد جنینی را طی نکرده اند (قبل از ۳۴ هفته بارداری ) معمولا در معرض خطر تاخیر در طی مراحل رشد جسمی و ذهنی هستند.

مشکلات عصبی، آسیب‌ ها یا بیماری‌ های مربوط به دستگاه عصبی مرکزی مانند فلج مغزی در کودکان می‌تواند باعث ناتوانی در نشستن کودکان شود‌.

ناهماهنگی های عضلانی در اثر برخی بیماری های مادرزادی می توانند منجر به تاخیر در نشستن در کودکان شوند.

کاردرمانی برای دیر نشستن کودک

نشستن کودک ارتباط مستقیمی با سیستم اعصاب مرکزی، نخاع و مغز کودکان دارد. هرگونه اختلال در اندام نوزاد و ضعف در سیستم عضلانی می تواند منجر به ضعف مهارت های حرکتی شود.

کودک برای نشستن به عضلات قوی و توانایی حفظ تعادل نیاز دارد و مشکلاتی که سبب بروز اختلال در این شرایط می شوند می توانند منجر به تاخیر در نشستن شوند ، در این شرایط متخصصان کاردرمانی کودکان می توانند کمک زیادی به والدین و کودک کنند.

کاردرمانی به کودکان کمک می کند مهارت های لازم برای نشستن را کسب کنند. کاردرمانگران از روش های مختلف کاردرمانی و وسایل توانبخشی یا وسایل کمکی برای نشستن کودکان استفاده می کنند.

متخصصان ما در مرکز توانبخشی و کاردرمانی در جردن خدمات تخصصی کاردرمانی جسمی و ذهنی را برای کمک به کودکان و بزرگسالان نیازمند خدمات توانبخشی ارائه می دهند.