درمان لکنت زبان
ماهیت درمان بر اساس سن فرد، اهداف ارتباطی و سایر عوامل متفاوت خواهد بود. اگر شما یا فرزندتان لکنت دارید، مهم است که با یک آسیب شناس گفتار و زبان (متخصص گفتاردرمانی لکنت) مشورت کنید تا بهترین درمان لکنت برای شما در نظر گرفته شود.
لکنت زبان شایع ترین اختلال گفتاری است که اغلب در کودکانی که در حال رشد و توسعه مهارت های گفتاری خود هستند رخ می دهد ، اگرچه لکنت در بزرگسالان نیز به دلایلی همچون سکته مغزی و یا هر نوع آسیب مغزی دیگر ممکن است رخ دهد.
درمان لکنت زبان
برای کودکان بسیار کوچک، درمان زودهنگام ممکن است از تبدیل شدن لکنت رشدی به یک مشکل مادام العمر جلوگیری کند. راهبردهای خاصی می توانند به کودکان کمک کنند تا ضمن ایجاد نگرش مثبت نسبت به ارتباط، گفتار خود را بهبود بخشند. متخصصان گفتاردرمانی کودکان به طور کلی توصیه می کنند که اگر کودکی به مدت 3 تا 6 ماه لکنت داشته است، رفتارهای مبارزه ای مرتبط با لکنت از خود نشان می دهد یا سابقه خانوادگی لکنت یا اختلالات ارتباطی مرتبط با آن دارد، مورد ارزیابی قرار گیرد. برخی از متخصصان توصیه می کنند که کودک هر 3 ماه یکبار مورد ارزیابی قرار گیرد تا مشخص شود که آیا لکنت در حال افزایش یا کاهش است. درمان اغلب شامل آموزش والدین در مورد راههایی برای حمایت از تولید گفتار روان فرزندشان است. ممکن است والدین تشویق شوند:
- محیطی آرام در خانه فراهم کنید که فرصت های زیادی برای صحبت کردن کودک فراهم کند. این شامل اختصاص زمانی برای صحبت با یکدیگر است، به خصوص زمانی که کودک هیجان زده است و حرف های زیادی برای گفتن دارد.
- هنگامی که کودک صحبت می کند با دقت گوش کنید و به جای پاسخ دادن به نحوه بیان آن یا قطع کردن صحبت کودک، روی محتوای پیام تمرکز کنید.
- کمی آهسته و آرام صحبت کنید. این می تواند به کاهش فشار زمانی که کودک ممکن است تجربه کند کمک کند.
وقتی کودک صحبت می کند با دقت گوش کنید و منتظر باشید تا او کلمه مورد نظر را بگوید. سعی نکنید جملات کودک را کامل کنید. همچنین به کودک کمک کنید تا یاد بگیرد که فرد می تواند با موفقیت ارتباط برقرار کند حتی زمانی که لکنت رخ می دهد. - اگر کودک این موضوع را مطرح کرد، در مورد لکنت زبان صریح صحبت کنید. اجازه دهید کودک بداند که اشکالی ندارد که برخی از اختلالات رخ دهد.
لکنت درمانی
بسیاری از درمانهای کنونی برای نوجوانان و بزرگسالانی که لکنت دارند، بر کمک به آنها برای یادگیری راههایی برای به حداقل رساندن لکنت در هنگام صحبت کردن تمرکز میکنند، مانند آهستهتر صحبت کردن، تنظیم تنفس یا پیشرفت تدریجی از پاسخهای تک هجا به کلمات طولانیتر و جملات پیچیدهتر. . بسیاری از این درمانها همچنین به رفع اضطرابی که ممکن است در موقعیتهای گفتاری خاص احساس کند، کمک میکنند.
دارودرمانی
با وجود اینکه هیچ دارویی را برای درمان لکنت تایید نشده است، اما برخی از داروهایی که برای درمان سایر مشکلات سلامتی (مانند صرع، اضطراب یا افسردگی) تایید شدهاند، برای درمان لکنت مورد استفاده قرار می گیرند. البته به دلیل عوارض جانبی این داروها مصرف آن ها باید محدود باشد.
متخصصان ما در مرکز توانبخشی خانه توانبخشی خدمات گفتاردرمانی برای درمان لکنت زبان را بر اساس متدهای درمانی روز دنیا ارائه می دهند.
نکات پایانی
لکنت می تواند بیان احساسات خود را برای هر کسی بسیار دشوار کند. به همین دلیل است که کمک گرفتن از یک آسیب شناس گفتار-زبان (SLP) برای کسانی که لکنت دارند بسیار ضروری است. درمانهای لکنت زمانی بیشترین تأثیر را دارند که در مراحل اولیه شروع شوند.
درمان های لکنت زبان بسته به شدت و سن فردی که لکنت دارد متفاوت است.
برنامه درمانی کودک به موارد زیر بستگی دارد:
- کودک چقدر لکنت دارد
- مهارت های زبانی و گفتاری کودک
- واکنش کودک به لکنت زبان خودش
- تاثیر لکنت بر زندگی روزمره کودک
- واکنش دیگران به لکنت زبان کودک شما
کلمات مرتبط :
درمان لکنت – گفتاردرمانی برای لکنت – درمان قطعی لکنت زبان – گفتاردرمانی در میرداماد – گفتاردرمانی خوب در جردن