پرخاشگری در مدرسه
پرخاشگری احساسی است که در همه ما وجود دارد. در حالی که طغیان خشم و پرخاشگری در مواردی طبیعی تلقی میشوند، فوران هایی که اغلب رخ میدهند و به نظر می رسد خارج از کنترل کسی هستند، می توانند نشانه ای از وجود مشکل باشند. برای مثال، در اوایل دوران کودکی، رفتار پرخاشگرانه اغلب طبیعی است و ناشی از ناامیدی از داشتن توانایی محدود در بیان احساسات است. مهارت های زبانی ممکن است به طور کامل توسعه نیافته باشد و ضربه زدن به همبازی ممکن است ساده ترین راه برای کودک خردسال باشد تا به دیگری بگوید او را تنها بگذارد. اما با ورود کودکان به مدرسه، این رفتار دیگر قابل قبول نیست.
پرخاشگری در مدرسه
در حالی که برخی از رفتارهای پرخاشگرانه گاه به گاه در کودکان سنین مدرسه ممکن است طبیعی باشد، گاهی اوقات آنها نشانه یک مشکل اساسی هستند. بیایید نگاهی به برخی از علل پرخاشگری در کودکان بیندازیم.
پرخاشگری در سالهای دبستان
همه ما درباره دعواهای حیاط مدرسه شنیده ایم که بچه های خردسال را به دردسر می اندازد. به طور معمول این حوادث جدا شده و با نظم و انضباط مناسب اصلاح می شوند. با این حال، زمانی که رفتار پرخاشگرانه ثابت می شود، بررسی علت بالقوه رفتار مهم است. برخی از علل زمینه ای رفتار پرخاشگرانه در مدرسه ابتدایی عبارتند از:
- مهارت های اجتماعی ناکافی – کودکان ممکن است فاقد مهارت های اجتماعی مهمی باشند که برای حل و فصل اختلافات بدون پرخاشگری ضروری است.
- جلب توجه – کودکانی که پرخاشگرانه رفتار می کنند مورد توجه قرار می گیرند. اگرچه این توجه منفی است، اما با این وجود توجه است.
- شرایط پزشکی – گاهی اوقات شرایط پزشکی زمینهای میتواند به رفتار پرخاشگرانه کمک کند. به عنوان مثال، اختلالات روانی، مانند اختلال دوقطبی، می تواند باعث پرخاشگری بیش از حد شود و ممکن است به راحتی در کودکان خردسال تشخیص داده نشود.
- تحریک و اضطراب – اضطراب میتواند باعث عصبانیت و عصبانیت کودکان شود. کودکانی که در خانه شرایط استرس زا را تجربه می کنند، مانند والدینی که طلاق می گیرند، ممکن است پرخاشگرانه تر از دیگران رفتار کنند.
پرخاشگری در سالهای نوجوانی
هنگامی که پرخاشگری در مدرسه تا نوجوانی پیش می رود و در طول سال های دبیرستان ادامه می یابد، می تواند بسیار مشکل ساز شود. برخی از علل رایج رفتار پرخاشگرانه در نوجوانان عبارتند از:
- اضطراب و استرس – نوجوانان اغلب برای انجام موفقیت آمیز در مدرسه تحت فشار هستند و مسئولیت های متعددی مانند شرکت در ورزش و انجام یک کار نیمه وقت را انجام می دهند. همه اینها می تواند باعث ایجاد استرس و اضطراب شود که پرخاشگری ممکن است پاسخی به آن باشد.
- سوء مصرف مواد – درگیری با مواد مخدر و الکل می تواند رفتار پرخاشگرانه ایجاد کند زیرا حالات عاطفی طبیعی را تغییر می دهد.
درگیر شدن در روابط ضعیف – نوجوانانی که در خانه حمایت نمی شوند، یا در معرض روابط توهین آمیز قرار می گیرند، می توانند در روابط خود با دیگران بیشتر پرخاشگر شوند. - تغییرات هورمونی – پسرها بیشتر از دخترها رفتار پرخاشگرانه دارند. تغییرات هورمونی در دوران بلوغ، از جمله افزایش سطح تستوسترون در مردان، می تواند منجر به رفتارهای تهاجمی تر شود.
روشهای درمان
هرچه پرخاشگری در مدرسه زودتر مورد توجه قرار گیرد، احتمال تشدید و ادامه آن کمتر است. چندین تکنیک مدیریتی برای رفتار پرخاشگرانه وجود دارد.
خدمات روانشناسی و روان درمانی ، رفتاردرمانی و کاردرمانی ذهنی می توانند رفتارهای پرخاشگرانه کودکان در مدرسه را کنترل و کاهش دهند.
کلمات مرتبط :
توانبخشی ذهنی کودکان – روان درمانی کودکان – پرخاشگری در مدرسه – کاردرمانی ذهنی برای کودکان – درمان کودکان پرخاشگر – کاردرمانی در جردن – کاردرمانی در میرداماد