تشخیص و درمان آلزایمر در خانه توانبخشی توسط متخصص سالمندان ارائه می شود. متخصصان ما همچنین روشهای پیشگیری از آلزایمر را به سالمند عزیز آموزش می دهند.
بیماری آلزایمر (AD)، شایعترین شکل زوال عقل، یک اختلال عصبی پیشرونده است که حافظه و تواناییهای شناختی فرد را میدزدد. در حالی که در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای آن وجود ندارد، تحقیقات در حال انجام روشهای پیشگیری، تشخیص و درمان را برای بهبود زندگی بیماران و خانوادههایشان بررسی میکند.
روشهای پیشگیری از آلزایمر
متاسفانه، هیچ راه تضمینی واحدی برای پیشگیری از آلزایمر وجود ندارد. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که یک رویکرد چند جانبه شامل اصلاح سبک زندگی و مدیریت عوامل خطر می تواند به طور بالقوه خطر شما را کاهش دهد.
حفظ سلامت مغز:
- فعالیتهای شناختی: درگیر شدن منظم در فعالیتهای تحریککننده ذهنی مانند پازل، یادگیری زبان جدید یا بازیهای استراتژیک ممکن است به هوشیاری مغز شما کمک کند.
- ورزش بدنی: فعالیت بدنی منظم، به ویژه ورزش های هوازی، جریان خون را در مغز بهبود می بخشد و باعث رشد سلول های جدید مغز می شود.
- رژیم غذایی سالم: پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و غنی از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و چربی های سالم ممکن است به سلامت شناختی کمک کند. رژیم مدیترانه ای را در نظر بگیرید که بر این عناصر تاکید دارد.
- خواب با کیفیت: 7 تا 8 ساعت خواب باکیفیت در هر شب در نظر بگیرید. کم خوابی می تواند عملکرد شناختی را مختل کند.
مدیریت عوامل خطر:
- سلامت قلب و عروق: فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط هستند. حفظ سلامت قلب و سیستم گردش خون بسیار مهم است.
- مدیریت وزن: چاقی یک عامل خطر برای آلزایمر است. حفظ وزن سالم از طریق رژیم غذایی و ورزش مفید است.
- ترک سیگار: سیگار جریان خون را به مغز محدود می کند و خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می دهد. ترک سیگار به شدت توصیه می شود.
تعامل اجتماعی:
تعامل اجتماعی: برقراری ارتباط اجتماعی و تعامل با دوستان، خانواده و فعالیت های اجتماعی می تواند مغز را تحریک کرده و استرس را کاهش دهد و به طور بالقوه خطر آلزایمر را کاهش دهد.
تشخیص و درمان آلزایمر
تشخیص زودهنگام آلزایمر برای مدیریت علائم و برنامه ریزی مراقبت حیاتی است.
- سابقه پزشکی و سابقه خانوادگی: پزشکان در مورد مشکلات حافظه، مشکلات زندگی روزمره و هرگونه سابقه زوال عقل در خانواده شما جویا می شوند.
- تست های شناختی: آزمون های استاندارد حافظه، مهارت های تفکر، زبان و توانایی های حل مسئله شما را ارزیابی می کند. به عنوان مثال می توان به آزمون وضعیت ذهنی کوچک (MMSE) و ارزیابی شناختی مونترال (MoCA) اشاره کرد.
- تصویربرداری عصبی: اسکن های مغزی مانند سی تی اسکن یا ام آر آی می توانند به شناسایی ناهنجاری هایی مانند کوچک شدن در نواحی مغز تحت تاثیر آلزایمر کمک کنند. اسکنهای جدیدتر مانند اسکن PET میتوانند وجود پلاکهای آمیلوئید را که یکی از مشخصههای بیماری است، تشخیص دهند.
- آزمایشهای آزمایشگاهی: آزمایشهای خون شرایط پزشکی مشابه علائم آلزایمر مانند مشکلات تیروئید یا کمبود ویتامین را رد میکند. در برخی موارد، ممکن است برای تجزیه و تحلیل مایع مغزی نخاعی برای نشانگرهای زیستی مرتبط با آلزایمر، یک ضربه مغزی انجام شود.
تست حافظه جهت تشخیص به موقع آلزایمر و بررسی روند درمان در خانه توانبخشی توسط متخصص سالمندان ما ارائه می شود.
درمان آلزایمر
در حالی که هیچ درمانی برای آلزایمر وجود ندارد، داروها می توانند به مدیریت علائم کمک کرده و به طور بالقوه پیشرفت بیماری را کاهش دهند. این شامل:
مهارکننده های کولین استراز: دونپزیل، گالانتامین و ریواستیگمین داروهای مورد تایید FDA هستند که با افزایش سطح استیل کولین، یک انتقال دهنده عصبی مهم برای حافظه و تفکر، عمل می کنند. این داروها ممکن است حافظه، توجه و استدلال را برای مدتی بهبود بخشند.
ممانتین: این دارو فعالیت یک انتقال دهنده عصبی دیگر به نام گلوتامات را تنظیم می کند. گاهی اوقات در آلزایمر متوسط تا شدید برای بهبود عملکرد شناختی و فعالیت های زندگی روزمره استفاده می شود.
مداخلات غیر دارویی:
درمان تحریک شناختی: این درمان شامل فعالیت هایی مانند بازی های حافظه، پازل و بحث برای حفظ مهارت های شناختی و بهبود کیفیت زندگی است.
موسیقی درمانی: موسیقی میتواند خاطرهها را تداعی کند، خلق و خوی را بهبود بخشد و بیقراری را در بیماران آلزایمر کاهش دهد.
کاردرمانی : کاردرمانگران در انجام فعالیتهای زندگی روزمره مانند لباس پوشیدن، حمام کردن و غذا خوردن به بیماران کمک میکنند و تا زمانی که ممکن است استقلال را ارتقا میدهند.
رفتار درمانی: این درمان به مسائل رفتاری مرتبط با آلزایمر، مانند پرخاشگری، سرگردانی و اختلالات خواب می پردازد.