اختلال یادگیری و انواع آن معمولاً مشکلاتی هستند که بر توانایی فرد برای یادگیری در یک یا چند زمینه تحصیلی خاص مانند خواندن، نوشتن یا ریاضی تأثیر می گذارد. گاهی اوقات به آنها مشکلات یادگیری نیز می گویند.
تشخیص ناتوانی های یادگیری می تواند سخت باشد مگر اینکه مشکل شدید باشد. اغلب، تا زمانی که بچه ها بزرگتر شوند یا تا زمانی که بالغ نشوند، تشخیص دقیقی دریافت نمی کنند. هر سنی که باشد، هنوز هم کمک گرفتن و درمان مهم است.
اگر فکر می کنید فرزندتان اختلال یادگیری دارد، اولین قدم این است که با معلمش صحبت کنید. آنها می دانند که فرزند شما چگونه پیشرفت می کند.
رایج ترین انواع اختلال یادگیری
- نارساخوانی، که سبب مشکلات خواندن و نوشتن می شود – از هر 10 نفر از افراد دارای ناتوانی یادگیری، 8 نفر به نارساخوانی مبتلا هستند.
- دیسگرافی که سبب بروز مشکلاتی در املا و دست خط می شود
- دیسکولیا، که سبب مشکلات ریاضی می شود
ناتوانی یادگیری با ناتوانی ذهنی متفاوت است، که بر هر جنبه ای از نحوه یادگیری و درک مغز تأثیر می گذارد. ناتوانی های یادگیری تنها بر حوزه خاصی از یادگیری تأثیر می گذارد.
مشکل کودک در مدرسه همیشه ناشی از ناتوانی یادگیری نیست. با این حال، اگر فکر میکنید فرزندتان ناتوانی یادگیری دارد، مهم است که او را ارزیابی کنید و در اسرع وقت از او حمایت کنید.
علائم اختلال یادگیری
اگر فردی دارای ناتوانی یادگیری باشد، در یک یا چند زمینه یادگیری بیش از آنچه که برای سطح هوش او انتظار می رود، دچار مشکل می شود. آنها در زمینه خاصی از یادگیری از افراد هم سن و سال خود عقب تر خواهند بود.
برخی از نشانههای رایج که نشان میدهد فردی ناتوانی یادگیری دارد عبارتند از:
- مشکلات دیکته نویسی در بسیاری از آن ها دیده می شود.
- عدم تمایل به خواندن از روی کتاب در اغلب آن ها دیده می شود.
- آنها می توانند چیزها را بفهمند و در مورد آنها صحبت کنند، اما به نظر می رسد قادر به نوشتن در مورد آنها نیستند
- اغلب آن ها دست خط ضعیفی دارند.
- آنها در قافیه یا شنیدن صداها در کلمات مشکل دارند
- آنها به سختی کلمات، اعداد، حروف یا دستورالعمل ها را به خاطر می آورند
- آنها از مدرسه بیزارند یا نسبت به توانایی های خود در مدرسه اطمینان ندارند
- علاوه بر مشکلات تحصیلی، ممکن است مشکلات مدیریت زمان، سازماندهی و اجتماعی نیز داشته باشند
این علائم در مورد بسیاری از کودکان صدق می کند. اما اگر زمان بگذرد و کودک همچنان مشکلات یادگیری خود را تجربه کند، می تواند یک اختلال یادگیری باشد.
دلایل اختلال یادگیری
ناتوانی های یادگیری می تواند در بدو تولد وجود داشته باشد، اگر کودکی دارای یک بیماری زمینه ای (مغزی) باشد که پردازش برخی از اطلاعات را برای او دشوارتر می کند ممکن است دچار اختلالات یادگیری شوند.
گاهی اوقات، ناتوانی های یادگیری به دلیل تأثیرات بیرونی مانند تجربیات شخصی یا نحوه رشد آنها ایجاد می شود.
درمان انواع اختلال یادگیری
افراد مبتلا به ناتوانی های یادگیری برای کمک به موفقیت در مدرسه و کار به حمایت نیاز دارند. هر چه کودک زودتر کمک بگیرد و مداخلات زودهنگام توانبخشی را دریافت کند، شانس موفقیت او بیشتر می شود.
درمان اختلالات یادگیری بستگی به این دارد که کودک چه مشکل یادگیری داشته باشد. آنها برای غلبه بر مشکلات یادگیری خود به کمک ویژه از یک معلم آموزش دیده نیاز دارند.
گاهی اوقات، معلمان مدرسه برای آموزش کودکان دارای ناتوانی یادگیری آموزش ندیده اند، یا ممکن است مدرسه ناتوانی یادگیری فرزند شما را تشخیص ندهد. شما ممکن است نیاز به حمایت اضافی برای فرزندتان داشته باشید، که می توانید از خدمات متخصصان کاردرمانی بهره شوید.
زندگی با اختلالات یادگیری
کودکان مبتلا به ناتوانی های یادگیری اغلب دچار مشکلاتی در عزت نفس خود می شوند و بیشتر در معرض خطر ترک تحصیل هستند. با این حال، اگر فرزند شما ناتوانی یادگیری دارد، راه هایی وجود دارد که می توانید از او حمایت کنید.
سعی کنید تا حد امکان نسبت به فرزندتان مثبت باشید و روی نقاط قوت او تمرکز کنید تا انعطاف پذیری او را تقویت کنید. می توانید آنها را به خاطر دستاوردهای غیر تحصیلی تحسین کنید و آنها را تشویق کنید تا چیزهای جدید را امتحان کنند و مهارت های جدید را توسعه دهند.
کلمات مرتبط :
کاردرمانی برای اختلالات یادگیری – کاردرمانی در میرداماد – کاردرمانی در جردن – کاردرمانی مشکلات یادگیری